Solden

Solden en slow fashion, het klinkt voor sommigen misschien een beetje paradoxaal. Wij hebben hier onze eigen visie op en willen die graag even verduidelijken.

Bij Just Hazel doen we eigenlijk wel graag mee aan de soldenperiode. Want zeg nu zelf, wie koopt er nu niet graag eens een soldeke. Bovendien zijn de prijzen van fair fashion voor sommigen nog een drempel, dus de soldenperiode kan voor die mensen het ideale moment zijn om kennis te maken met duurzame mode.

De voorbereiding doen we echter telkens weldoordacht. Wat wil zeggen dat we per stuk bekijken of we het in solden zetten of niet. Is het een seizoensgebonden artikel? Is het een van de laatste stuks? Of hebben we net nog héél veel stock? Deze aspecten bepalen voor ons of een kledingstuk afgeprijsd wordt of niet. Om deze reden zal je ons ondergoed, onze jeansbroeken en onze basics bijvoorbeeld niet in het soldenrek terugvinden. Deze items kunnen namelijk gerust nog een (aantal) seizoen(en) mee.

Ja, dat klopt, wij vinden het niet erg als er twee of drie seizoenen na elkaar hetzelfde in de winkel hangt. Het liefst van al ben je een aantal seizoenen tevreden van je duurzame aankoop. Dus waarom zou je een item dan niet langer dan één seizoen kunnen aankopen? We gaan items die wel in solden komen dan ook nooit afprijzen aan 70%, dat is gewoon niet haalbaar. En al helemaal niet duurzaam. Wat niet weg is na de solden, komt in onze outlet terecht. Handig voor de twijfelaars, die krijgen zo iets meer tijd om te beslissen of ze een item echt willen/nodig hebben!

Van tijd tot tijd houden wij ook een stockverkoop, dus wil je hazelicious stuks scoren aan een zachter prijsje? Hou dan zeker onze socials in de gaten. Zo ook voor bepaalde acties op items die we anders niet in solden zetten 😉