Over ons

Welkom bij Just Hazel!

Just Hazel is all about feeling good! Het fair fashion and food concept werd bedacht door 3 Gentse vriendinnen met een hart voor mode, mens en milieu. Toen we merkten dat een overvolle kleerkast & kledij aan snoepprijsjes niet te rijmen vallen met een sustainable lifestyle gingen we op zoek naar een waardig alternatief. Naast het ruime aanbod aan tweedehands in Gent misten we de aanwezigheid van nieuwe ‘just’ clothing: ‘juist’ geproduceerd, juiste stijl, juist gevoel: Just Hazel! Wij selecteren voor jou budgetvriendelijke pareltjes van merken met een mooi karma.

Zowel online als offline bieden we een duurzame beleving aan: breng een bezoekje aan onze feelgoodstore en snuister in onze eerlijke kleding, accessoires en lifestyle spulletjes.

Of boek ons voor een Hazelicious party en geniet tijdens het shoppen van een (h)eerlijk hapje & drankje! Kies uit een van de formules of deel met ons jouw eigen idee. Het uitgangspunt is telkens fair fashion and food, maar de invulling is volledig naar wens. Fair fashion and food at home: als dat geen J U S T‘ combo is.

 Tot binnenkort voor een dampende kop koffie in onze feelgood store in de Brabantdam in Gent.

We keep on dreaming AND doing & we hope you & your good karma will join us too :)!

#thejustwayoflife #justistheonlyway

***

Recensies:

De Hipste Adresjes van Gent

***

Wij zijn Just Hazel, aka Siel, Fien & Nina: 3 vrouwen met een missie!

siel

***

Siel probeert al enkele jaren als diehard vegetariër de wereld te redden. Nu heeft ze ontdekt dat de wereld nog meer gered wordt als ze daarnaast ook nog de gemiddelde kleerkast kan helpen omtoveren in een oase van eerlijke, ecologische en toch esthetisch volledig verantwoorde kleding. Ze houdt van fruit maar niet van fruitvliegen, en vooral ook van reizen en van de zon.

fien

***

Fien studeerde modetechnologie en werkt al enkele jaren in de sector. Ze ontdekte in haar studie dat achter elk kledingstuk een verhaal schuilgaat en dat die verhalen niet altijd even rooskleurig zijn. Fien houdt van roze en wil enkel nog rooskleurige kledij in haar kleerkast (figuurlijk dan). Ze heeft iets met flamingo’s en voelt zich prima met een kop lekkere fair trade koffie in de hand en deuntjes van The Beatles op de achtergrond.

nina

***

Nina is ook een world saver sinds jaar en dag. Ze wilde bij de VN gaan werken of in de politiek gaan maar zag daar stiekem wel wat tegenop. Toen bleek dat die plannen niet al te realistisch waren ontdekte ze gelukkig fair trade en zag het licht. Verandering begint namelijk bij onszelf en wat is leuker dan beginnen met je outfits en een stuk (h)eerlijke chocoladetaart? Nina’s favoriete maaltijd van de dag is dus het dessert! Ze houdt ook van schattige filmpjes van dieren en baby’s (wie niet?).

2016-16-11-20-38-50

Just

***

We selecteren mooie merken die niet enkel hun consumenten maar ook hun producenten belangrijk vinden. Een leefbaar loon en goede werkomstandigheden voor iedereen, dat is een must! Dat lijkt misschien normaal en logisch, maar spijtig genoeg bestaan er wereldwijd nog heel wat plekken waar deze internationale arbeidsnormen (nog) niet gerespecteerd worden. Tijd dus om daar verandering in te brengen!

2016-16-11-20-31-15

Ecofriendly

***

Onze merken houden van de mensen maar ook van het milieu. In tegenstelling tot de vervuilende mainstream mode industrie, kiezen zij voor kwalitatieve en milieuvriendelijke alternatieven zoals biologische stoffen, eventueel GOTS gecertificeerd, lyocell, bamboo, gerecycleerd polyester, natuurlijke kleuring, waterbesparende productieprocessen, gebruik van hernieuwbare energie, pesticidenvrije stoffen, … Keuze genoeg dus!

2016-16-11-20-39-54

Stylish

***

Geen geitenwollensokken, wel mooie & tijdloze stukken. Wij selecteren stuks die de fast fashion overstijgen op vlak van kwaliteit & look. Duurzame mode, dat zijn voor ons stijlvolle basics! In tegenstelling tot de kortstondige trends uit de mainstream mode industrie. Een little black dress, een wit hemd: iedereen heeft baat bij enkele mooie basics voor elke gelegenheid: makkelijk te combineren en nooit saai! Natuurlijk laten we de grote trends niet aan ons voorbijgaan. Geen nood, fair fashion kan ook uber hip zijn!

Voor meer info klik door naar volgende websites:

Fairtrade World Fair Trade Organization | Global Standard | Rank a Brand | Fair Fashion | Clean Clothes

True Cost | Fair Wear Foundation | Fashion Revolution | Fair Fashion Challenges

Awearness Fashion | Kies Duurzame Mode | Talking Dress