SLOWTIDE

SLOWTIDE werd net als Just Hazel opgericht door 3 vrienden. Het merk ontstond eigenlijk als product van hun levensstijl.

Na lange dagen op het strand te hebben doorgebracht, realiseerden ze zich dat er geen handdoek was die ze én tof vonden én voldeed aan hun dagelijkse behoeften. Dus wilden ze er zelf een maken. De vrienden verlieten hun jobs om samen een nieuw canvas voor kunst te bouwen in de vorm van een handdoek.

Slowtide creëerde een nieuw medium voor kunst, gericht op de liefde voor het strand, de natuur, reizen en comfort. Ze namen een artikel dat verder alledaags is en maakten er een kunstwerk van. Hiervoor werken ze samen met merken, artiesten en fotografen om prachtige, unieke ontwerpen te creëren, allemaal met behoud van een duurzame kwaliteit.

Slowtide streeft ernaar een positieve indruk achter te laten. Al het katoen is gecertificeerd afkomstig van het Cotton LEADS-programma, wat garandeert dat het materiaal op verantwoorde wijze wordt geproduceerd. Bovendien zijn alle polyesterproducten gemaakt van 100% gerecycled post-consumer afval, voornamelijk plastic flessen, waardoor het wordt omgezet in premium polyestervezels. Ze gebruiken actief schone fabrieken en verantwoorde materialen voor alle producten.

Verder begrijpt Slowtide hoe belangrijk het is om samen te werken aan een betere wereld. Daarom zoeken ze organisaties uit die ze kunnen ondersteunen met hun initiatieven. Slowtide is vastbesloten om verandering mogelijk te maken door middel van gemeenschapsbereik, onderwijs en donaties.