Return to Sender

Katja Schuurman startte in 2006 Return to Sender, een bedrijf dat handgemaakte producten verkoopt uit de armste streken van de wereld. De missie van dit duurzame merk is om armoede te bestrijden. Dit doen ze door de lokale economie te stimuleren. Ze geloven dat eerlijke handel de motor is van economische ontwikkeling.

Met hun producenten gaan ze langdurige relaties aan. De meeste winst gaat terug naar de regio’s van de “afzenders”.

Ze werken samen met een groep eerlijke producenten op verschillende plaatsen in de wereld die voldoen aan de eisen van eerlijk ondernemerschap. Deze eisen zijn gebaseerd op de fairtrade richtlijnen. Bij de productie wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen en productiemethoden.

Return to Sender streeft ernaar om als eerlijk designlabel een duurzame bijdrage te leveren. Door werkgelegenheid te creëren voor de makers met eerlijke lonen, werktijden en contracten; makers in staat stellen meer vaardigheden te ontwikkelen die verband houden met hun werk; training bieden voor de toekomstige makers; de nieuwe generatie jonge vrouwen krijgt een baan via beroepsopleiding. Ze doet dit samen met Plan International Nederland. Met deze samenwerking bestrijdt Return to Sender niet alleen armoede door werk te genereren, maar ook door de nieuwe generatie een baan te geven.