Melawear

MELAWEAR.

MELAWEAR staat voor eerlijke en biologische kleding die in India wordt geproduceerd. Mela betekent “samen optreden” in het Hindi.

De producten worden ecologisch geproduceerd in harmonie met de natuur. Tegelijkertijd onderhouden ze sociale en transparante partnerschappen en zorgen ze voor een eerlijke betaling van alle betrokkenen.

MELAWEAR selecteert haar partners ter plaatse en wordt ook regelmatig gecontroleerd door de Fairtrade- en GOTS-certificeringsinstanties. Alle producten dragen Fairtrade- en GOTS-labels en voldoen daarmee aan de hoogste duurzaamheidsnormen in de textielindustrie. Daarnaast maken ze indruk met een holistische benadering van duurzaamheid voor het hele assortiment, van de teelt van biologisch katoen tot verven, textielproductie en verpakking.

MISSIE.

Ze zijn ervan overtuigd dat de economie een actieve bijdrage moet en kan leveren aan het oplossen van mondiale ecologische, sociale en economische uitdagingen.

Centraal in hun werk staan ​​daarom persoonlijke en hechte relaties met lokale partners in India en Duitsland.

MELAWEAR heeft zich ten doel gesteld bruggen te slaan tussen Europa en zowel ontwikkelingslanden als opkomende landen, en daarbij eerlijke handel met biologische producten te bevorderen. De focus ligt op transparantie in de productie van de producten en in hun kwaliteit. Zo kunnen ze een hoogwaardig assortiment aanbieden dat zowel geavanceerd als eenvoudig is. De klassieke ontwerpen en kleuren van de collectie bieden een tijdloos alternatief voor het snelle tempo van de mode-industrie. Tegelijkertijd zijn hun mooie duurzame stoffen betaalbaar en altijd beschikbaar.

VISIE.

Textiel moet meer bieden dan alleen een goede look, toch?

Daarom stellen ze bij MELAWEAR de productieomstandigheden van de conventionele industrie in vraag en creëren duurzame alternatieven die op een eerlijke en biologische manier worden geproduceerd.

Ze willen niet alleen eco-fashion produceren voor de nichemarkt, maar ook duurzaam textiel voor iedereen toegankelijk maken. Op deze manier kan duurzaam textiel geleidelijk de stap maken van niche naar massamarkt. Ze produceren textiel volgens de hoogste duurzaamheidsnormen. Daarom gaan ze in de toekomst alle producten integreren in de circulaire-economie. Dit betekent dat alle materialen bruikbaar blijven zodat een wereld zonder afval mogelijk wordt gemaakt. Zo neemt MELAWEAR de verantwoordelijkheid op zich en creëert het de hoogste mate van transparantie voor de klant door de certificeringen van Fairtrade en GOTS.

Maattabel Melawear