Bhalo Bangla-, BanglaBari & Asha

De Gentenaars onder jullie hebben misschien al gehoord van BhaloBangla-
Dit is een jonge, Gentse actiegroep die financiële en materiële steun biedt aan een school en weeshuis in Ramkot, Bangladesh. Een actiegroep naar ons hart en wij verkopen dan ook graag de BhaloBangla- totebags en kaartjes in onze feelgoodstore. Bhalo Bangla- is een jonge Gentse actiegroep ten bestaande uit een kernteam en een enthousiaste groep vrijwilligers. Ze vormen een onderdeel van de vzw Education International Belgium en zetten zich actief in voor hun projecten in Bangladesh sinds oktober 2015. ‘Bhalo’ is Bengaals en betekent ‘goed’. BhaloBangla- staat voor het geloof in de capaciteiten en mogelijkheden van elk Bengaals kind. Met hun motto ‘something good from and for the children of Bangladesh’ willen ze geld inzamelen, maar ook mensen hier een positieve ervaring geven en hen de schoonheid en eenvoud van het ‘goed doen voor een ander’ laten beleven.

De vereniging Banglabari is opgericht in 2014 en verenigt een groep vrijwilligers. Zij ondersteunen, organiseren, coördineren en inspireren acties om de armoede in Bangladesh te bestrijden en de leefbaarheid in het land te vergroten.

Banglabari ondersteunt vier bestaande, met elkaar verbonden initiatieven van verwante organisaties:

ASHA Fairtrade Project

BhaloBangla-

Banglaboost

Huizenbouw (ism Wereldfoundation Nederland)

In 2020 namen wij deel aan het Jaar van Van Eyck van de stad Gent. Een jaar waarin verschillende Gentse ondernemers en handelaars iets op de markt mochten brengen, gelinkt aan Van Eyck, meer bepaald een van zijn bekendste werken: Het Lam Gods. Hier kwam de tweede afdeling van de Banglabari groep in de kijker. Wij hebben namelijk t-shirts en sweaters laten borduren bij het ASHA Fairtrade Project. Asha is een borduurartelier voor jonge vrouwen in de hoofdstad Dhaka. Wij ontwierpen een lammetje dat zij vakkundig op onze t-shirts borduurden. Een eerste keer voor ons én een eerste keer voor hen! Maar wat een leuke samenwerking!

Wil je graag meer uitleg over deze vzw’s? We verwijzen je graag door naar hun websites:

Banglabari & Bhalobangla-