Soki

De naam Soki is een samenvoeging van Sophie & Kira, de vrouwen achter dit duurzaam modelabel uit Kassel, Duitsland.

Bij Soki waren ze vooral onder de indruk van de upcycling-methode, die bestaande middelen hergebruikt om oude materialen nieuw leven in te blazen in plaats van ze in de prullenbak te gooien.

Ze begonnen met het naaien van boxershorts uit “oma’s oude beddengoed”. De eerste lakens waren van hun eigen grootmoeders en kennissen. Later werden er andere upcycling-items zoals fopspeenkettingen en zakdoeken van oud beddengoed aan toegevoegd. Er wordt nu ook samengewerkt met een beschutte werkplaats. Bij de productie wordt naast het upcycled bedlinnen ook gebruik gemaakt van geselecteerd biologisch katoen, dat ze verkrijgen via de firma Lebensleben. Omdat mensen het leuk vinden dat ze iets uniek maken van hun oude beddengoedschatten, waarmee ze veel nostalgische herinneringen associëren, ontvingen ze steeds meer beddengoeddonaties; Na ongeveer een jaar werd de vraag zo groot en de ruimte zo klein dat ze op zoek moesten naar een echte werkplaats.

Op zoek naar een leuke werkplaats kwamen ze midden in Kassel een winkel tegen die voldoende ruimte bood voor het vele beddengoed, een werkplaats en een showroom: zo werd de Soki Green Concept Store geboren!

Bij ons vind je voorlopig een klein aanbod van de Soki collectie, zoals boxershorts, fopspeenkettingen, zakdoeken en totes!

ECO FASHION MADE IN KASSEL