SASAK MARKET

SASAK MARKET

Het begon allemaal in februari 2020, dus nog niet zo heel lang geleden eigenlijk he!

Sasak market is een groep van 4 vrienden uit Portugal en Zwitserland.

Ze hadden het geluk dat jaar naar het prachtige eiland Lombok in Indonesië te kunnen reizen. Ze werden er verliefd op het eiland, de mensen, en hun cultuur. Maar al snel begon COVID-19 dingen te veranderen en moesten ze een moeilijke beslissing nemen: teruggaan naar de veiligheid van hun thuisland of in Lombok blijven waar de dingen onzeker en uitdagend zouden zijn?

And guess what, ze besloten te blijven!

sasak market kokos kom

Make a Change

Met hun verlengde verblijf begonnen ze te beseffen dat niet alleen zij, maar vooral de Sasak-gemeenschap het moeilijk hadden: restaurants sloten, hotels raakten leeg, tours en vluchten werden geannuleerd en langzaamaan begon het prachtige eiland in de vergetelheid te raken. De lokale gemeenschappen begonnen te lijden onder het gebrek aan bezoek en inkomsten uit toerisme.

Toen de toeristen naar huis terugkeerden, hadden de getalenteerde ambachtslieden van Lombok geen mogelijkheid meer om hun producten te verkopen. In andere delen van de wereld is online verkoop een gemakkelijk alternatief voor het gebrek aan klanten. Helaas hebben de mensen uit de dorpen van Lombok niet de middelen en kennis die nodig zijn om hun producten online aan te bieden.

Daarom besloten de 4 vrienden om de brug te slaan tussen de mensen van Lombok en de buitenwereld door een marktplaats te creëren waar de lokale bevolking hun unieke producten kunnen delen met de rest van de wereld!

sasak market yoga mat riem

3 Waarden

Sociaal Verantwoordelijk
Het belangrijkste doel van Sasak Market is om de mensen te helpen in Indonesië. In Europa en andere delen van de wereld zijn we zeer bevoorrecht, maar dat is niet de realiteit van plaatsen zoals Lombok. Het is de bedoeling om terug te geven en Indonesië te steunen op de beste manier die ze kunnen.

Ecologisch Verantwoord
Al hun producten maken gebruik van duurzame en natuurlijke hulpbronnen die in Indonesië zijn gevonden en geproduceerd. Indonesische mensen hebben een zelf-duurzame mentaliteit en die waarden vind je dus terug in de producten. Alle producten zijn veganistisch, eco-vriendelijk en 100% plastic-vrij.

Economisch Verantwoord
Het is hun belangrijkste doel ervoor te zorgen dat de getalenteerde mensen van Indonesië een eerlijke manier hebben om economisch te concurreren met andere delen van de wereld in deze moeilijke tijden waarin we leven.


Sasak market macrame boekenhouder fair