Redopapers

Redopapers

Gedreven door een passie voor echt vakmanschap, typografie en een mooi ontwerp, onderzoekt Redopapers manieren om papier opnieuw te gebruiken en er unieke, handgemaakte designproducten uit te creëren. Dit zijn de vier pijlers van hun missie:

1.DUURZAAMHEID
Het printproces genereert een grote hoeveelheid papierafval en overschot, dat bestaat uit bedrukt en onbedrukt papier. Redopapers bedenkt manieren om deze afvalstroom op te nemen en er unieke, handgemaakte producten van te maken. Redopapers onderschrijft de ideeën van de circulaire economie en heeft er veel plezier in om afvalstoffen weer tot leven te wekken.

2.SOCIAAL
Redopapers werkt samen met mensen met speciale behoeften om werkervaring aan te bieden. Ze krijgen taken op basis van hun individuele behoeften en vaardigheden, doen werkervaring op en dragen zinvol bij met begeleiding en begeleiding. Omdat alle productiestappen in eigen beheer blijven, blijven de hoge kwaliteitsnormen van alle producten gehandhaafd.

3.ONTWERP
De unieke eigenschappen van het materiaal sturen het ontwerpproces.

Linde en Tille zijn gepassioneerd door papier als werkmateriaal en boekontwerp, dit komt voort uit hun achtergrond grafisch ontwerp.
Hun ontwerpen zijn bewust ongecompliceerd, waardoor de materialen de hoofdrol kunnen spelen.

Experimenteren staat centraal in het proces. Ze verkennen en testen verschillende technieken voor boekbinden en afwerken.
Het werk begint met het handmatig selecteren van oud papier bij meerdere drukkerijen. De uitsparingen van grote prints of patronen
resulteren vaak in nieuwe, mooie en abstracte composities die de basis vormen voor nieuwe, bruikbare producten.

Op deze manier is elk stuk uniek. Het eindproduct heeft een uitgesproken tactiele component, veroorzaakt door het gebruik van verschillende papiersoorten in elk stuk.

4. LOKAAL & HANDGEMAAKT
Vanwege de grote verscheidenheid in soorten en diktes papier, vereist het maken van Redopapers-producten veel handmatig werk.

Elk stuk wordt met de hand gemaakt in Antwerpen, waardoor de productie kleinschalig blijft.