Monk & Anna

Monk & Anna

Monk & Anna is in 2016 opgericht door drie creatievelingen met eenzelfde wens,  namelijk om producten te maken waar ze van houden. Geïnspireerd door de oude King Kong-film werd de naam Monk (synoniem voor King Kong) en Anna (Ann in de film) geboren. Sinds de eerste Monk-tas en de Anna-shopper heeft het merk nu een breed scala aan lifestyle-, kleding- en kantoorartikelen. Monk & Anna biedt kleine collecties met prachtige goederen, ontworpen met veel zorg en met veel kleine details. Alle producten komen in hun eigen ecologische verpakking, met hun eigen verhaal en hun eigen naam. Alle productnamen zijn ook geïnspireerd op de King Kong-film.

De drie creatievelingen achter het merk zijn Simone, hoofd productie en productontwikkeling, en Dorien & Lotte, productontwikkeling en productontwerp. Samen creëren ze deze minimalistische maar esthetische wereld gevuld met producten in zachte aardetinten en met verschillende texturen. De drie zijn geïnspireerd door Japan, de natuur, mode en vakmanschap in het algemeen. Een nieuwe collectie begint altijd met het onderzoeken van nieuwe kleurenpaletten en sourcing voor texturen. Van daaruit worden de creatieve geesten vrijgelaten om gewoon te worden geïnspireerd door het dagelijks leven. Op deze manier blijft Monk & Anna spannend en levendig. Het groeit samen met het creatieve team, in het leven, stap voor stap.

Monk&Anna wordt vertegenwoordigd door Rilla go Rilla , dat is een platform dat Nederlandse ontwerpers de gelegenheid geeft mooie dingen te maken. Momenteel hebben ze 6 merken en Monk & Anna is daar 1 van. Rilla go Rilla doet voor al deze merken het design, de productie, de verkoop en de distributie zelf.

Ze hebben een kantoor in Kolham in noord Nederland en een kantoor in China met een eigen fabriek. Daar werken 40 mensen. Er zijn korte communicatielijnen en ze hebben ethiek hoog in het vaandel staan. Net als veel andere bedrijven streven ze er naar producten te maken met een zo min mogelijk belasting op het milieu en grondstoffen.

De Monk & Anna tassen worden gemaakt van PU, het zogenaamde vegan leather. Ook hebben ze linnen tassen en linnen tassen gecombineerd met jute.

c o l l e c t i e