MAKIA

zonnebril - makia x komono - bruin, zwart - LIAM

Makia

Het leven is een rotsachtige weg met zijn ups en downs.

Makia’s doel? Om het probleem van het gepast aankleden tot een minimum te beperken, zodat u tijd heeft om u zorgen te maken over het grotere geheel. Of het nu gaat om wakker worden met een hectische routine met kinderen, een overweldigende dag op het werk of gewoon barre weersomstandigheden.

Makia is een merk uit Scandinavië. Vanuit Helsinki designen en produceren ze nordic contemporary clothing bestand tegen de tand des tijds, zowel in kwaliteit als in trends, om een ​​deel van ons dagelijks leven te worden.

zonnebril - makia x komono - bruin, zwart - LIAM

Makia X Komono

Maak kennis met KOMONO x MAKIA, een capsule collectie gebaseerd op vriendschap, kunst en verantwoordelijkheid. Beide merken hebben erfgoed in de sneeuw- en skateboardcultuur en de samenwerking bevat een echte ‘off the beaten track’ mentaliteit. Gemaakt van G850 bio-nylon, gaat KOMONO door op haar weg naar een meer verantwoord en duurzaam merk.

Hemd - Makia - Biokatoen - Howard

Responsability

De plicht tot verantwoordelijkheid ligt in ieder van ons – elk bedrijf en elk individu.
In de loop der jaren heeft Makia een kleine groep betrouwbare leveranciers van over de hele wereld gekozen met wie ze dezelfde waarden delen. Ze hebben realistische doelen gesteld om 75% milieuvriendelijke voorkeursmaterialen* (EPM) te gebruiken, geen nieuw plastic meer in hun verpakkingen te gebruiken en tegen 2025 koolstofneutraal te zijn.

Wij hebben deze EPM-doelstelling al in 2021 bereikt, toen EPM-materialen 81% van hun productievolumes uitmaakten. Ook zijn ze erin geslaagd om alle plastic verpakkingsmaterialen in 2021 te vervangen door gerecyclede materialen, door polybags te vervangen door gerecyclede materialen en door te werken met RePack,.

Hun overzeese zendingen worden koolstofneutraal gemaakt via het GoGreen compensatieprogramma van DHL, en de elektriciteit in hun winkels wordt opgewekt door zonne-energie.

Ze hebben een No-sales beleid ingevoerd voor hun eigen winkels. Dat zal niet alleen helpen om hun prijzen op een eerlijk niveau te houden, zodat ze de kleding ethisch en ecologisch kunnen blijven produceren, maar het zal ook de filosofie versterken om kwaliteitskleding te produceren, die jarenlang meegaat in de seizoensgebonden trends.

De Toekomst

Hun 1e inspanningen waren gericht op milieuverantwoordelijkheid, waarbij ze dachten sneller een grotere impact te kunnen hebben door hun materialen zorgvuldig te selecteren, het gebruik van schadelijke chemicaliën te verminderen en het gebruik van nieuwe plastic verpakkingen stop te zetten.

Hun volgende aandachtspunten zijn de transparantie van de toeleveringsketen en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hier vind je meer info daarover. In de toekomst zijn ze van plan dieper in te gaan op de toeleveringsketen. Hun toeleveringsketens zijn lang en complex en ze moeten eerst hun volgende verantwoordelijkheidsdoelstellingen bepalen.

To be continued dus!