KINTA

Special & Fair

Frans Noordhuis & Nicoline Wrisberg

Kinta is leverancier van bijzondere interieurproducten uit de Filipijnen en Vietnam. ‘Al 25 jaar leveren ze op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier hoogwaardige producten. Zoals houten keukengerei voor op tafel, in de keuken en in het interieur in het algemeen. Waar dan ook, de producten zijn steeds gemaakt van gerecyclede of duurzame, lokaal geproduceerde materialen en ze worden ontwikkeld en geproduceerd in volledige samenwerking met lokale leveranciers. Alle medewerkers worden eerlijk betaald voor hun werk. Ze bezoeken hun producenten een paar keer per jaar om de samenwerking up-to-date te houden.

Nicoline & Frans

Nicoline Wrisberg (eigenaar en productontwikkelaar Kinta): “Allereerst willen we mooie en bijzondere producten op de markt brengen. Design is voor ons erg belangrijk. Maar niet tegen elke prijs! Het moet iedereen aanspreken. We werken alleen met lokale leveranciers die we eerlijk betalen voor hun werk en met wie we ook afspraken maken over goede arbeidsomstandigheden. “

Frans Noordhuis (oprichter en eigenaar Kinta,): “Het is alweer een kwart eeuw geleden dat ik heb besloten om duurzaam te gaan produceren, vanuit het idee van eerlijke handel. Ik ben erg blij dat de markt voor ons type producten blijft groeien. We zullen ongetwijfeld blije gezichten zien in de landen waar we produceren.”