House of india

About House of India

House of India staat voor eerlijke handel met duurzame merken uit verschillende werelddelen. Begonnen vanuit liefde voor het land India en al het moois dat daar wordt gemaakt; met als doel de maker plezier te laten beleven aan de verkoop van de unieke items in Europa. Nu doen ze dat met producenten wereldwijd.

En elk item met een beperkte oplage. Ze selecteren merken met een eigen verhaal zowel op het gebied van herkomst als de bijzondere (hand)vaardigheid zoals bloktechniek, weven, applique, quilting. Deze verhalen delen ze graag.

Ze hechten veel waarde aan een persoonlijke band met hun producenten en kennen de productiehuizen van binnen & buiten. Op deze manier bepalen ze zo gezamenlijk de collectie. Altijd kleurrijk en/of uniek. 

De oprichter van House of India is Cornelie Guise. In 2007/2008 woonde en werkte ze in Delhi. Daar was ze direct geïnspireerd door de zintuiglijke prikkels die het land biedt. De kleurrijke mensen, het leven op de straat, de bijzondere gewoonten en de vriendelijkheid doen haar ogen stralen en haar hart harder kloppen. Een intens land, waarin vele individuen elke dag hun hoofd boven water te houden; door te doen wat ze doen. Eind 2015 werd haar droom werkelijkheid, House of India ging live.

Kleurrijke (woon)accessoires & cadeau’s;  waar ook de maker plezier aan beleeft. 

Een wereldwijde duurzame collectie; op weg naar beter.