HNST

hnst jeans

Honest jeans!

We zijn heel fier om het nieuwe Belgische merk HNST te mogen toevoegen aan ons assortiment.

HNST, dat zijn jeansbroeken die niets te verbergen hebben. Ze bevatten 56% gerecycled katoen en worden eerlijk gemaakt in Europa. Het volledige productieproces van grondstoffen tot afgewerkte jeans is volledig transparant, duurzaam, ecologisch en fair trade. Circulariteit, recyclebaarheid en design zijn oneindig met elkaar verbonden bij Hnst. Door ontwerpfouten te vermijden, hebben ze de HNST-jeans 100% recyclebaar gemaakt.

Katoen is een dorstig en pesticiden-intensief gewas. HNST jeans bevatten 56% gerecycled katoen en, slechts, 23% Grieks katoen, beter voor onze planeet en mensen. Want het product met de laagste impact is het product dat al bestaat. Daarom zijn de grondstoffen van hnst jeans versleten denims.

Kom ze passen in onze winkel of bestel jouw HNST jeansbroek hier.

#ikkoopbelgisch

1 Niet-schroefbare vervangbare knoppen: deze garanderen een lange levensduur en recycleerbaarheid.

2 In lijn met hun circulaire filosofie en tegen microplastics is hun stof en garen coating 100% natuurlijk & plasticvrij: zonder op petroleum gebaseerde (plastic) vezels

3 Geborduurde klinknagels die 100% recycleerbaar zijn. Metalen klinknagels hebben tot 30% materiaalverlies bij recyclage.

4 Back patches van FSC®- en OEKO-TEX®-gecertificeerd jacron papier op basis van cellulose, in plaats van synthetisch of dierlijk leer.

5 Ze vermijden het gebruik van polyester labels door alle noodzakelijke informatie aan de binnenkant van de zakken te drukken met Cradle to Cradle Certified™ inkt.

6 Voor een conventionele spijkerbroek zijn gemiddeld 3 kg ruwe katoen & 7000 liter water nodig. HNST-jeans gebruikt slechts 361 liter water, een besparing van 95%.

7 De productie van HNST bevindt zich in Europa. Zo garanderen ze de beste werk- en kwaliteitsomstandigheden, beperken ze de milieu-impact van transport en verhogen ze de transparantie van hun waardeketen.