Beewraps by Herboristas

Herboristas dat zijn Lee & Emke, herboristen in opleiding. Ze volgen beide een opleiding herborist en delen nu hun kennis via Herboristas. Zo maken ze onder meer zelf beewraps: een duurzaam alternatief voor plastiek folie gemaakt van katoenen stofjes bewerkt met bijenwas. De bijenwas zorgt ervoor dat de doek kneedbaar wordt, op die manier kan je hem bijvoorbeeld over een ovenschotel draperen, maar evengoed handig in gebruik om een halve rode kool of dergelijke te bewaren.

Emke & Lee 

“We staan dikwijls niet stil bij de schadelijke ingrediënten van producten die we dagdagelijks gebruiken. We onderschatten niet alleen de vervuilende impact op het milieu die ze hebben, maar bovendien ook voor de eigen huid en gezondheid. Wij proberen ons steentje bij te dragen door op zoek te gaan naar zero-waste alternatieven en hoe we deze zelf kunnen maken met natuurlijke ingrediënten.”

Wat begon als een gedeelde interesse voor de 2 gentse vriendinnen, groeide uit tot een passie en mondde alvast uit in een eerste product: Bee wraps! Goodbye plastic, hello bee wrap!

Een beewrap is het duurzame alternatief voor plastic & aluminium folie. Wikkel er je boterhammen, een stuk fruit of verse kruiden in. Dek er een potje mee af, net zoals je plastic folie zou gebruiken. Bijenwas heeft een natuurlijk antisceptische werking waardoor de verpakte etenswaren langer goed blijven. De jojoba olie zorgt voor het “kleverige” effect van de bee wrap. De combinatie van deze ingrediënten zorgt ervoor dat je jouw bee wrap tot een jaar lang kan hergebruiken.

How to:

vouw de bee wrap rond je boterham, stuk fruit of schaal en houd even vast. Door de warmte van jouw handen neemt de bee wrap de vorm aan van het product en zorgt daardoor dat het afgesloten wordt. Maak haar na gebruik schoon met wat koud water en een druppeltje zeep.

Is de bee wrap zijn stevigheid kwijtgeraakt door intens gebruik? Way to go en vooral geen nood! Geef de Herboristas een seintje en ze lappen haar met plezier op zodat je ze verder kan gebruiken. Beetje uitgekeken op het motief? No worries, ze is volledig composteerbaar en kan dus gewoon bij de GFT.

Bee inspired!

 

c o l l e c t i e