Grand STep shoes

Grand step shoes sustainable footwear

Grand Step Shoes

Al meer dan 25 jaar staat Grand Step voor ecologische, kwalitatief hoogwaardige en comfortabele schoenen.
Voor hen zijn schoenen geen anonieme massaproducten, maar traditioneel vakmanschap.
Het is hun ambitie is om mooie en comfortabele schoenen te maken van ecologische materialen op een duurzame manier en onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Het belangrijkste voor hen is te weten waar de grondstoffen vandaan komen, hoe ze worden verwerkt en wie ze verwerkt. Het idee van duurzaamheid staat voorop bij alles wat ze doen. Omdat ecologie en mode elkaar niet uitsluiten. Ze hechten belang aan ecologische, natuurlijke materialen, milieubewuste behandelingen en duurzame verwerking in de gehele waardeketen, alsmede aan eerlijke arbeidsomstandigheden en een respectvolle behandeling van elkaar. Bovendien verminderen ze hun CO2-balans in alle processen door de leveringsroutes zo kort mogelijk te houden en gebruik te maken van transportmiddelen die zuinig omspringen met de hulpbronnen.

Sneaker - GrandStepShoes - Gerecycleerd - Vanille & Koraal

Duurzame partners

Ze werken samen met hun partners om het waterverbruik bij de productie van de schoenen te verminderen. Ze werken momenteel met schoenfabrieken in Europa en Vietnam: De collectie van plantaardig gelooid leder, linnen en katoen wordt geproduceerd in Spanje, de rubberlaarzencollectie van natuurlijk rubber wordt geproduceerd in Slowakije en de hennepcollectie wordt geproduceerd in Vietnam. Een nauwe samenwerking met kleine fabrieken en familiebedrijven, persoonlijk contact met de arbeiders en regelmatige kwaliteitscontroles garanderen de hoge kwaliteit en sociale duurzaamheid van onze schoenen.
Bij het ontwerpen van de collecties laten ze zich inspireren door zowel klassieke silhouetten als de huidige mode, die ze vervolgens vertalen in stijlvolle, gedetailleerde maar draagbare stijlen.
Ze vertrouwen op hun partners en leveranciers vanwege een langdurige samenwerking en zijn trots op hun open en transparant productieproces.