Fair trade lifestyle

ONLY NATURAL

Only Natural is ontstaan na een reis naar India op zoek naar mooi papier om gedichten op te drukken.  Inmiddels is het productassortiment enorm uitgebreid; van woonaccessoires tot kleine meubelen.


party-slinger-koperberg-katoen-nepal-tassel-franje-mandala

Koperberg Arts&Crafts

Koperberg Arts & Crafts staat voor authentieke decoratieve objecten en sieraden uit India en Nepal die met zorg door mensenhanden gemaakt zijn. Koperberg werd in de jaren zestig opgericht door Theo en Willemien Koperberg. Aanvankelijk lag de nadruk op de import van koperwaren uit Turkije, maar gedurende de jaren zeventig verruimde de horizon en verschoof de koers naar bijzondere objecten uit India, Nepal en Tibet. Naast de import van unieke objecten, heeft Koperberg zich gespecialiseerd in eigen producten. De creatieve kriebel om zelf te produceren, resulteerde aanvankelijk in de unieke ‘wensvlaggetjes’. Dit was het startschot voor andere producten, zoals notebooks, pakpapier, meditatiepoefs, stoffen slingers, papieren waxinelichthouders en stempeldozen, alles fairtrade geproduceerd. Koperberg werkt al vele jaren nauw samen met kleine familiebedrijven in Azië, die ze met regelmaat bezoeken. Hun kernwaarden zijn uniek, vakmanschap en passie.


Siddarth Imports

Siddharth was de naam van een prins die later wereldwijd bekend werd onder de naam Gautama Boeddha. Ze hebben deze naam niet gekozen omdat hij bij veel mensen bekend in de oren klinkt, maar omdat ze worden geïnspireerd door Siddharth’s manier van leven en zijn benadering van mensen. Ze zijn van mening dat ze, door de keuze van zijn naam, aan het begin staan van een reis op de weg naar verbetering van de arbeidsomstandigheden in onze achtergestelde samenleving.

Ze willen een omgeving waarin iedereen gelijke kansen krijgt en de mogelijkheden om een beter leven voor zichzelf en hun families te creëren.