Comazo Earth

Traditie en innovatie

Comazo Earth, dat is kwaliteitsondergoed vanuit de Zwabische Jura (een middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland).

Comazo zit al 130 jaar in het vak, maar het merk is verre van stoffig! Al meer dan een eeuw staat de naam Comazo voor productinnovaties en kwaliteit die voldoet aan de hoogste normen.

Het hoofdkantoor is in Albstadt.

Milieu

Comazo hecht veel belang aan milieuvriendelijke productieprocessen. Het afvalwater wordt gecontroleerd.

In 2009 werd een warmteterugwinningssysteem in gebruik genomen dat de energie-efficiëntie optimaliseert & de CO2-balans duurzaam verbetert.

Ze gebruikende nieuwste technologieën voor milieubescherming.

Supply Chain

De stoffen worden gebreid door regionale aannemers. In Albstadt worden ze gebleekt, geverfd, afgewerkt & gesneden adhv ecologisch geavanceerde processen. Erna worden de afgewerkte goederen vervoerd naar hun eigen naaifabrieken in Kroatië & Roemenië, en naar hun bosnisch partnerbedrijf. Na de assemblage, kwaliteitscontrole & verpakking gaan de artikelen naar het logistiek centrum in Albstadt en nadien naar de klanten.

De naam

Een grappige anekdote over de naam “Comazo”! Conrad Maier begon met de productie van stoffen in 1884. Helaas waren er op dat moment geen straatnamen, dus het adres werd bepaald op basis van de dichtstbijzijnde herberg. Dat was de herberg links om de hoek, “Zum Ochsen”. Zo werd de naam gekozen die het bedrijf vanaf dat moment zou vergezellen: “Conrad Maier zum Ochsen” en afgekort “Comazo”!

c o l l e c t i e