Comazo Earth

Comazo Earth

Comazo Earth staat voor traditie en innovatie: kwaliteitsondergoed vanuit de Zwabische Jura (een middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland).

Comazo zit al 130 jaar in het vak, maar het merk is verre van stoffig! Al meer dan een eeuw staat de naam Comazo voor productinnovaties en kwaliteit die voldoet aan de hoogste normen.

Bij het selecteren van leveranciers en partners hecht Comazo veel belang aan milieuvriendelijke productieprocessen. Het afvalwater wordt gecontroleerd. In 2009 werd op het hoofdkantoor in Albstadt een warmteterugwinningssysteem in gebruik genomen dat de energie-efficiëntie optimaliseert en de CO2-balans duurzaam verbetert. Comazo is er trots op wereldwijd de nieuwste technologieën voor milieubescherming te gebruiken.

De stoffen voor de comazo | earth-producten worden gebreid door regionale aannemers. In de eigen textieluitrusting op het hoofdkantoor in Albstadt worden deze gebleekt, geverfd en afgewerkt met behulp van de nieuwste en meest ecologisch geavanceerde processen. De onderdelen worden ook gesneden in Albstadt. De afgewerkte gesneden goederen worden samen met alle ingrediënten verpakt en vervolgens getransporteerd naar hun eigen naaifabrieken in Kroatië & Roemenië en naar hun al lang bestaande partnerbedrijf in Bosnië. Na de assemblage, kwaliteitscontrole en verpakking worden de afgewerkte artikelen verzonden naar het logistiek centrum in Albstadt en vervolgens naar de klanten.

Nog een grappige anekdote over de naam “Comazo”: waar komt die vandaan? Wat zit erachter? En wat heeft de os ermee te maken? Conrad Maier begon met de productie van stoffen in 1884. Helaas waren er op dat moment geen straatnamen, dus het adres van het nieuwe bedrijf werd bepaald op basis van de dichtstbijzijnde herberg. Dat was de herbergs links om de hoek, de rustieke herberg “Zum Ochsen”. Zo werd de naam gekozen die het bedrijf vanaf dat moment zou vergezellen: “Conrad Maier zum Ochsen” en afgekort “Comazo”!

c o l l e c t i e