Alpaca Loca

Alpaca Loca is een jong label dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van kwaliteitsproducten van alpacawol. Het merk is voornamelijk bekend om hun luxueuze en zijde zachte sjaals.
Alpacawol is een natuurlijke, super zachte stof en kent vele voordelen ten opzichte van schaapswol of kasjmier. Het is hypoallergeen doordat het geen lanoline bevat zoals schapenwol. De structuur van alpacawol is sterker dan die van schapenwol of kasjmier. Het pluist veel minder waardoor het zeer comfortabel draagt en niet prikt. Het is zeer vuil- en waterafstotend. Dankzij de holle vezel isoleert het erg goed en is het heerlijk warm.
Het is een 100% natuurlijk product en fair trade.

De wol die gebruikt wordt voor de Alpaca Loca producten is afkomstig van alpaca’s uit Ecuador. De producten worden allemaal met de hand gemaakt in Ecuador door een community van wevers. Er wordt veel waarde gehecht aan kwaliteit, traditie, integriteit en sociale verantwoordelijkheid en er werd bewust gekozen om de productie op deze manier op te zetten.
Uw aankoop draagt direct bij aan de economische groei van Ecuador en het verlichten van de armoede van de alpacaherders.

 

[ c o l l e c t i e ]